~~NuRuL FiTrIyAh NaJmI~~

~~NuRuL FiTrIyAh NaJmI~~
http://teeyahnajmi.blogspot.com

Sunday, 4 December 2011

aku sudah kembali hahahah

hohoho ,
sudah lama ya aku menghilang , terasa rindu diri ini pada blog ku yg x sberapa ini , maklumlaa org ngah busy skrang an an?? ( budak prasan dah mai :P ) .. lama jgak ya aku x blogging (chewaahh aku ckap owg putehhh bangga cheeq) hahah btw aku rindu kat blog aku.. 




itu saja dari JOEYAH :)

Tuesday, 7 June 2011

kawan kawan aku

sep aku 'kacip' (berkawan secara akrab) sejak sep aku di ting 1 lagi..mula mula tu jumpa beberapa orang dulu lam bilik 21 iaitu lina , minie , sikin , ernie , p-kah n teeyah ( aku laa ). erah contorz jmpa sbb dia lari dalam bilik aku sbb dia pnyebab tandas bocor n than sisa sisa jmban jtuh n kena akak yg sdang melepas kat bawah.. korang byangkan laa mcm mna.. jupa lynn sbb dia naik bas skali ngn aku nk balik umah n lynn plak rapat ngan bieyla.. dayana n mira jupa sbb dia rapat ngan erah contorz..kitorang bukan nya bt geng tpi kitorang kwan scara ramai ramai.. pegi skolah pun sama sama p makan pun sama sama lau pegi mana mna kitorang pegi sama sama tpi ada salah sngka yg kitorang bt group n geng dah laaa kata kitorang ni 'debeyy' ( mcm gengsters laa tpi  bkan gengster xtau laa nk ckap) mybe kitorang slalu sama sama n kitoranng suka gelak kuat kuat.. tpi rmai orng kata sepp aku ni  plajar plajar laki form2 tkut aku pun xtau knapa pdahal aku tkut kat diorang..xtau laa aku...xpelah stakat ni laa aku crita pasal aku k. eh eh lupa kumpulan aku nama SK11 mksud nya sep kito 11 orng..

 nie kawan kawan aku 
lovee uuu so muchhhh muaaahhhh!!!

time masuk oztel..kitorang akan bawak makanan bnyak bnyak n makan mase prep..malam tu mmng x prep langsung..perut sorang sorang buncitt mcm pa tah..

nie laa pensil box kami semua..semua sama hahaah mcm kembar laa pulakk..

Saturday, 30 April 2011

esok aku kembali pada penjara aku :(

esok aku akn balik ke penjara aku..
knp aku yg pergi??
knp??
aku pun xfham knpa aku kna prgi..
lau boleh aku nk je duduk sini..
tpi apakan daya aku trpksa laa pergi juga
bak kata mak aku 'angah hg p sana nk blajaq kan?'
aku mnjawab dngan ati yg sedih..'xpo mok ore gi deh..ore gi blaja..'
aduyai esok pgi pgi lagi kna naik bas..
uh dah laa lama duk lam tu
tpi aku x kisah pun semua tu..huhuhu
jap lagi aku nk jumpa kakak aku yg udoh ..
yahooo.
lam aku menggila ngan dia..
rndu gila vavi..
hahah

xpelah aku msuk tidoq dulu..dah ngantuk nie..
byee.. jumpa lagi.. rndu hg sangt2.. <3
hahahah

Friday, 1 April 2011

mari belajar menyanyii dengan saya!!!

hai kwan kwan, 
hari ni kita belajar menyanyi okeyy..

1 , 2 , 3 ,
tepuk amai amai belalang kupu kupu
tepuk biar pandai
nnti mak upah susu
adik jngan nangis
mak buat kerja nnti mak upah susu!!!

nk nyanyi lagi ka??
 okeyy
kita nyanyi lagu tiga kupang
lagu tiga kupang
sagu penuh padi
enam ekor burung
masuk dalam kuali
bila sudah masak 
burung nyanyi saja
tentu sedap makan
beri pada raja
raja dalam rumah buat kira kira 
suri dalam dapur
makan roti gula
hey!!
dayang tepi kolam
mahu jemur tepung
datang burung hitam 
patuk batang hidung ,
 
nak lagi????
ha nie lagu enjit enjit semut..

 
nyanyi erk jgan x nyanyi..huhuhu
ha satu lagi lagu, lagu nie bestt gilerr dengar erkk jngan  xdngarr..
 
best laguu niee rugi x dengarr..
slamat mndengarr



Saturday, 12 March 2011

berada di kampungku yang kini panas..

aq nk cita skitt lahh an ,
kmpung aq kt perakk ann ,
skunk niyhh aq da sni lahh an :)
sni bnykk bendang lahh , lau nma bndang uh,
tmpt dy msty lahh bulehh dkata an hulu an ,
ehh , ap yg minah niyh mrepekk ,

haa ! cmniyhh cita dy ,
sni tmpat mmang lahh bestt ,
tpy agakk pnass lahh an , 
huh ! 
ta than lahh derr !

rse cm nk mati jaa..
haha..
tpi kmpung nie laa yang paling aku suka 
sbb rmai spupu spapat kat sini..
dah laa prngai gila gila..
yg trutama skali nadya..(kaki ku terkepok)

  nie laa spupu aku yang gla tu nadya(kaki ku terkepok)

huh ! selesai 1 spupu aku..
sbernya aku ramai spupu kat sini..
 kira kira lam 19 orang spupu..
huh! rmai gilaa..
lau blik raya riuh rendah umah tok aku..
kadang kadang boleh gempa bumi..
ahahaha..


                           nie laah kakak aku yg aku ckap..muka xleh blah mcm org teran berakk!!huh

minoh gelenya!!

hye..
aku teeyah or joeyah..
atau lbih sdapp joeyah crocs pink!!
hahaha
nma tu bdak skolah aku bgi..
nie first blog yg aku tulis..
aku xtau la  nk ckap pa..
kahkahkah
nie dikatakan "minoh gelenya"
nop bt blog tpi xtau guna..
dasar jakunn!!!
xkisah laa..
aku boleh blajar laa
pduli org kata ape..
btol kan??
huhuhu,,
nie laa minoh gelenya tu!!